Over Hnk
231
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-231,page-child,parent-pageid-146,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,elementor-default,elementor-kit-243,elementor-page elementor-page-231

HENK WENTINK

Mijn grootste drijfveer is het werken in en aan de stad samen met die stad. Ik vind het razend interessant hoe we onze steden leefbaar maken en houden.

 

Leefbare steden zijn voor mij gezonde, groene steden waar mensen prettig wonen, werken, leren en recreëren. Steden waar we gezamenlijk zorg dragen voor de inrichting en het functioneren van het publieke domein en daarmee plekken creëren waar we graag zijn, waar talloze verschillende mensen elkaar ontmoeten en waar volop interactie plaatsvindt en van alles is te beleven.

 

Ik vind het heerlijk om met mensen (bewoners, ondernemers en professionals) naar het publieke domein te kijken en te ontdekken wat we daar kunnen en willen en hoe we dat vervolgens vorm en inhoud geven..

 

Daarnaast richt ik mij meer en meer op de verschillende rollen van het groen in de stad en de bijdrage die dat groen kan leveren aan leefbaarheid, ontmoeting en beleving. Ik adviseer gemeenten, organisaties en initiatieven over het publieke domein en dan specifiek over de rollen van groen, kunst en cultuur.

 

Tot slot, ben ik er ook van overtuigd dat de grootstedelijke gebieden die nu in Nederland ontstaan gebaat zijn bij een hogere mate van zelfvoorzienendheid en circulariteit. Vandaar dat ik mij zelf met Noordland, mijn eigen boomgaard, stort op de duurzame teelt van fruit en andere gewassen samen met andere groene ondernemers in de regio Arnhem.

PUBLICATIES

  • Van Duivelshuis tot Stadstheater. Monumenten van bestuur en cultuur in Arnhem (Stichting Monuscript, Uitgeverij Matrijs, 2018)
  • Arnhem-Zuid. De ontwikkeling van een stadsdeel (Stichting Monuscript, Uitgeverij Matrijs, 2011)
  • Te mooi om waar te zijn. Kunst & cultuur in het stroomgebied van de Dommel (Stichting Dommel in Beeld, 2001)
  • Cultuurhistorisch Kookboek. Cultuurhistorische waardenkaart Noord-Brabant (Provincie Noord-Brabant, Uitgeverij Matrijs 2000)
  • Stadsschoon in Arnhem. (Vereniging Stadsschoon Arnhem, Uitgeverij Matrijs 1999)
  • De Stad Nu. (voorwoord tentoonstellingscatalogus, projectgroep De Stad Nu, afdeling Vrije Kunst, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, 1999)
  • Willem Diehl. Architect in Arnhem (Stichting Monuscript, Uitgeverij Matrijs, 1998)
  • Kalk & Cement. Deel 16 PIE rapportenreeks Industrieel Erfgoed (Stichting Projectbureau Industrieel Erfgoed, 1995)